Zvadlo na letošní letní akci v Kunžaku (10. - 14.7. 2013)

Drazí starší Pathfindeři, mladší mládežníci, přátelé, fanoušci jižních Čech a Jany Markové, jistě už netrpělivě očekáváte pozvánku na akci roku - dovolenou starších Pathfinderů v Kunžaku! Tady tedy je .

Ještě než přiložím pozvánku od samotné hostitelky Janičky, dovolím si ji předem doplnit o několik informací - Kunžak se bude konat tradičně od středy do neděle (tentokrát v termínu 10. - 14.7). Na společné snídaně a večeře a energii a tak se bude přispívat 200 Kč. 

Obědy si zařizuje každý sám, budou výlety, klasika, klasika, klasika. Bližší informace časem dodáme. A teď již slova Janičky Markové - kdyby někdo nevěděl "co to má jako být", text je psán formou staročeské a knižně-archaické stylizace z 21. století:))
                                                                                                                                                                                         Johanka

 

Předrazí přátelé, páni slovutní, dámy milostivé,

vzpomínky radostné račte oprášiti a pozvání srdečné přijmouti, by chutě do města slavného, jež Kunžak slove, dorazili jste, až dnové červencoví opět přijdou. Netřeba pochybovati; lože měkké a krmě vydatná, rovněž duchovní, pro každého připravena jest, nadto i hojnost věcí kratochvilných, jichž požívati lze: krásy přírodní i městské, anžto příbytek náš blízek obému se nachází, zábavy tělo tužící, ku příkladu u rybníka nedalekého, či kultůrní, jako zpěvy hodokvasní a rozličné produkce s muzikou spojené, též v příbytku našem plátno ku houpání vyhrazené a všeliké hry ku společné kratochvíli určené, i míčové, z nichž nejznámější podivným jménem ping-pong se zove. Pročež není důvodu ku váhání, kdož z vás by delší čas s rozhodnutím otáleti chtěl, sám se tímto odsuzuje spíše, by k spánku na něj místo mohlo nevyzbýt. Což na mysl mi přineslo poprositi vás o přitáhnutí vlastních pytlů chrápacích, kromě nichž a chování nepohoršlivého požadavků není. Nuž těšme se na chvíle sváteční, společně strávené!

V úctě a oddanosti vaše

Jana z Marku

 

Instagram

.