Jak jsme hledali mapu Rajských ostrovů aneb reportáž ze zimního výletu na rozhlednu Děd

Minulou neděli 27. ledna jsme s dětmi z našeho oddílu vyrazili do Berouna, abychom si nejen užili pěkný zimní výlet na zdejší rozhlednu Děd, ale pokročili i v naší celoroční hře. V té jsme během naší podzimní víkendovky v Plzni skončili v okamžiku, kdy nám neznámý námořník sdělil informaci o existenci tajemných Rajských ostrovů, kam se mohou dostat jen lidé čistého srdce.

Hned při úvodní hře naší nedělní výpravy se děti ze zašifrované zprávy dozvěděly, že jejich nynějším úkolem je získat starodávnou mapu těchto ostrovů. Ze zprávy rovněž vyplývalo, že o našem záměru vydat se na Rajské ostrovy se dozvěděli i piráti, kteří by nám chtěli naše plány překazit. Před samotným zahájením této výzkumné expedice čekal na naše malé námořníky ještě jeden úkol a to v podobě přenášení zásob potravin (mandarinek, tatranek a čokolády) na naši loď.

I přes chladné počasí probíhala „plavba“ z počátku bez větších obtíží. Ty začaly v okamžiku, kdy na naši loď zaútočili piráti. Jedinou možností, jak se jich zbavit, bylo zhasnout pomocí sněhových koulí hořící svíčky, které v této hře představovaly jejich životy. Tím však potíže neskončily. Během plavby totiž vypukla na moři silná bouřka, a tak se námořníci museli zuby nehty držet stěžně (stromu), aby je neodvál silný vítr. Brzy se však ukázalo, že bouře je natolik silná, že to loď nemůže dlouho vydržet a tak bylo třeba vyslat pomocí morseovky nouzový signál. Pomoc naštěstí dorazila včas a tak jsme se pomocí záchranného člunu dostali na pevninu. Zde se nám nakonec (u rozhledny Děd) podařilo nalézt starodávnou mapu Rajských ostrovů a splnit tak poslání této průzkumné mise.  

Při cestě zpět do Berouna jsme se ještě zastavili u jedné sestry z berounského sboru, kde jsme se nejen zahřáli teplým čajem, ale dali si i k snědku chřupavé topinky a výbornou buchtu. Takto posilněni jsme pak vyrazili k zastávce autobusu, který nás kolem třetí hodiny odpoledne dovezl zpět do Prahy.

Pokud Vás zajímá, co nás čeká dále, tak věřte, že v neděli 10. března vyrazíme na další výlet a to opět na rozhlednu. Tentokrát se bude jednat o rozhlednu Veselý Vrch u Mokrska poblíž Slapské přehrady.

                                                                                                                      Honza Bezděkovský

PS:  Fotky z  celé akce si můžete prohlédnout zde: https://kp-penguins.webnode.cz/fotogalerie2/vikendove-akce/

Instagram

.